Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Eén van de vier grote stakersposten in Antwerpen staat in Kontich

Aan de toegang tot het industrieterrein Satenrozen delen de vakbonden pamfletten uit. "Hier bevinden zich vooral kmo's. Wij roepen de werknemers op om op 15 december mee te staken", zegt Pamela Van Gorp van het ACV.
maandag 24 november 2014

"Er zijn heel veel kleine redenen om actie te voeren, maar de hoofdreden is wel het onevenwicht van de maatregelen. De werknemers en de werkzoekenden betalen de prijs en gaan het heel hard voelen. Dat er geen alternatief is, zoals de regering zegt, is absoluut niet waar. Het gaat om duidelijke politieke keuzes. Het kan wel degelijk anders: met een vermogenswinst- of meerwaardebelasting", zegt Pamela Van Gorp.

"Ik hoop dat we met onze acties de regering kunnen dwingen tot echte aanpassingen. Geen komma's maar echt serieuze veranderingen. De manier waarop er een negatieve sfeer gecreëerd werd rond onze acties is belachelijk. Ze proberen de mensen bang te maken en de vakbond af te schilderen als een gewelddadige bende. Staken vinden wij ook niet plezant. De voorbije week hebben we postkaarten uitgedeeld die mensen dan kunnen sturen naar de regering. Maar daar komt geen journalist naar kijken. Met een staking hebben we veel meer impact", zegt Pamela Van Gorp.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.