Meer dan ooit heeft de wereld nood aan onafhankelijke journalistiek.

Meer dan ooit is het nodig om een tegengeluid te laten horen.

Steun daarom DeWereldMorgen.be

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu
Reportage

Actiedag tegen racisme en extreemrechts

Amper enkele dagen na de grote vakbondsbetoging werd er opnieuw betoogd in Brussel. Honderden jongeren en syndicalisten trokken de straat op tegen extreemrechts. Een fotoreportage.
maandag 10 november 2014

Het initiatief voor de betoging tegen fascisme en racisme vertrok vanuit de Griekse antifascistische comités. De datum van 9 november was niet toevallig gekozen, op die dag in 1938 vond Kristalnacht plaats. De betoging maakte deel uit van een Europese actiedag tegen extreemrechts.

Foto's:

Kevin Van Den Panhuyzen / Karim Brikci-Nigassa / Collectif Krasnyi

mediActivista


Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

3 reacties

 • door barth op maandag 10 november 2014

  Petje af voor de manifestanten.

 • door ThierryB op dinsdag 11 november 2014

  Idealiter een actiedag tegen extreemrechts, racisme en antisemitisme....

  • door Ronald Van Beneden op woensdag 12 november 2014

   Handige fotos om te zien dat de opkomst toch niet zo hoog is. Meestal en overwegend jongeren die nog geen euro hebben bijgedragen aan de sociale zekerheid. Ben ik daarom een racist? Ik ben realist en zeg we kunnen niet opdraaien en betalen voor alle ellende in de wereld. Honderden jongeren,welke?Ik zie er met moeite een 100 tal en dan nog met vodden voor de mond om niet erkend te worden. Op deze manier is de houding niet veel beter dan extreem rechts . Het valt maar te bezien hoe je het beziet en ze zijn zelf extremisten die dezelfde fout begaan dan extreem rechts en geweld willen gebruiken om hun gelijk te halen.

  Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties