Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Demonstranten Burkina Faso bestormen parlement

Duizenden betogers hebben het parlement en de overheidszender van Burkina Faso in de hoofdstad Ouagadougou bestormd. Het parlement stond op het punt de grondwetswijziging te stemmen, om president Compaoré opnieuw verkiesbaar te maken.
donderdag 30 oktober 2014

Bij de rellen van 30 oktober werden burelen vernield en auto's in brand gestoken. President Blaise Compaoré staat daarmee voor de zwaarste politieke crisis sinds hij in 1987 de macht veroverde door de moord op president Thomas Sankara.

Ook het hoofdkwartier van de partij van de president in de stad Bobo Dioulasso en het stadhuis daar werden bestormd. De huidige rellen zijn heviger dan die van 2011. Die waren toen al de meest ernstige sinds de staatsgreep van 1987.

De regering legde een verklaring af waarin werd aangekondigd dat de stemming over het grondwetsartikel 37 uit te stellen. Dat artikel in de nieuwe grondwet beperkt het aantal opeenvolgende presidentiële mandaten tot twee. 

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.