Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Roei-actie voor Vrouwendag over armoede

Een delegatie van het Vilvoordse Vrouwendagplatform roeide op zondag 19 oktober letterlijk tegen de stroom in op het Zeekanaal Brussel-Schelde in Vilvoorde. Zo wilden de vrouwen de Nationale Vrouwendag op de agenda zetten. Op 11 november organiseert het Vrouwen Overleg Komitee (VOK) de 43ste editie van de Nationale Vrouwendag, onder de titel ‘Armoede moe’.
maandag 20 oktober 2014

Tegen de stroom in roeien

Om 11.00 uur meerde een delegatie van het Vilvoordse Vrouwendagplatform aan de kade in Watersite aan. Daar overhandigden ze Vilvoords burgemeester Hans Bonte, schepenen Fatima Lamarti en Francine De Prins en gedeputeerde Marc Florquin van de provincie Vlaams-Brabant de boodschap dat niemand uit de boot mag vallen. Hiermee wilden ze de Nationale Vrouwendag van 11 november in Vilvoorde op de kaart zetten. Armoede is er het centrale thema.


Armoede moe

Vrouwen lopen extra risico op armoede. Vier op tien vrouwen die samenwonen, zijn afhankelijk van het inkomen van hun partner, aldus gedeputeerde Florquin. Burgemeester Bonte voegde eraan toe dat het Centrum voor Sociaal Beleid waarschuwt voor de impact van de maatregelen van de federale regering op het armoederisico voor bepaalde groepen. Ook een rijke samenleving moet oog hebben voor kwetsbare mensen en gelijkheid van van vrouwen en mannen is nog lang niet bereikt. Daarom dragen zowel de stad Vilvoorde als de provincie Vlaams-Brabant deze Vrouwendag over armoede een warm hart toe.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.