about
Toon menu

Vilvoordenaars nemen deel aan fakkeltocht tegen armoede

Nergens in Vlaanderen is de kloof tussen rijk en arm zo groot als in Halle-Vilvoorde. Naar aanleiding van de Werelddag van verzet tegen armoede organiseert de werkgroep 'Vilvoorde tegen armoede' elk jaar een fakkeltocht. Een fotoreportage.

17 oktober is werelddag van verzet tegen armoede.  De armoedeorganisaties pleiten er dit jaar voor om alle inkomens en uitkeringen op te trekken tot boven de Europese armoedegrens. De Europese Unie bepaalde de armoedegrens per land op 60 procent van het mediaan inkomen. Voor België is dat 1.000 euro per maand voor een alleenstaande en 2.101 euro per maand voor een gezin met twee kinderen. In ons land zitten heel wat mensen met een leefloon, langdurig werkzoekenden of zieken onder die armoedegrens.