Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Noam Chomsky sprak VN-Algemene Vergadering toe over Palestina

Op dinsdag 14 oktober 2014 gaf Noam Chomsky een toespraak in de Algemene Vergadering van de VN. Hij gaf aan een talrijk publiek in de plenaire zaal van de Algemene Vergadering een lezing over Palestina en beantwoordde vragen.
woensdag 15 oktober 2014

De inleiding van zijn toespraak (vanaf 10:10) werd gegeven door Amy Goodman, nieuwsanker van de alternatieve Amerikaanse tv-zender Democracy Now. Ze was duidelijk emotioneel. Na de toespraak modereerde ze eveneens de vraag- en antwoordsessie .

In haar inleiding herinnerde Goodman het publiek onder meer aan Chomsky's onvermoeibare inzet voor Oost-Timor vanaf de eerste dag van de Indonesische invasie in 1975. Wegens de grote toestroom van delegaties van de VN-lidstaten moest de toespraak worden verplaatst van de ECOSOC-zaal naar de plenaire zaal.

Met de YouTube videolink hieronder kan je de volledige toespraak (vanaf 17:30) en de daaropvolgende vraag-en-antwoordsessie volgen (vanaf 48:15):


Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

9 reacties

 • door Jan Willems op woensdag 15 oktober 2014

  Is dit promotie voor een pas verschenen vertaling van een aantal artikelen van Chomsky?

  • door Didier op donderdag 16 oktober 2014

   Is dit een poging om de grote waarheden die op deze lezing werden verteld, naar de achtergrond te verdrijven ? Ik denk het niet ;-) Met vriendelijke groet.

   • door Lode Vanoost op donderdag 16 oktober 2014

    Dit is promotie van een lezing die Chomsky heeft gegeven op 14 oktober. Terecht, want de man heeft dan ook jarenlang zeer pertinente analyses geschreven over Palestina, boeken, artikels, lezingen, bezoeken aan Palestina ...

  • door dirk bomans op donderdag 16 oktober 2014

   Is dit de Jan Willems die op het artikel over PTP-netwerken een al even belachelijk commentaar schreef? Zou Jan Willems zich niet beter beperken tot de lezersrubrieken van HLN en andere kranten voor holbewoners?

   • door Jan Willems op vrijdag 17 oktober 2014

    Lui-même, Jo. Bedankt voor het etiket 'holbewoner’ dat je op mij hebt geplakt. “Intellectuelen, bekakte rotjongens zijn het, want ze discrimineren altijd." Aldus Boudewijn De Groot. Om jullie moeite te besparen, Wikipedia schrijft: "Frank Boudewijn de Groot (Batavia, 20 mei 1944) is een Nederlands zanger, songwriter, muziekproducent en acteur." Enzovoort, enzovoort,... Wat Chomsky betreft. Het ging eigenlijk niet over hem, maar wel over een soort heldenstatus dat Chomsky door sommigen wordt toegedicht. Maar dat had de snuggere lezer natuurlijk al wel begrepen. Overigens, om me te daartoe te beperken: de naam van Chomsky wordt niet eens vermeld in het enige tijd geleden verschenen boekje van Benjamin Kunkel, 'Utopia or Bust. A guide to the Present Crisis', een uitgave van Verso. Dat is een vlot leesbaar boekje over wat ik maar gemakshalve ‘progressieve denkers' zal noemen. Kunkel heeft trouwens een volgend boek aangekondigd. Dat zal gaan over ‘commonism’. ‘Common’ is zo’n buzzwoord, een begrip waarvan ik de betekenis toch niet moet uitleggen. Of toch?

 • door ManuC op donderdag 16 oktober 2014

  Dit is een man die zichzelf al jaren lang marginaliseert en weg cijfert om een voorbelogen publiek de waarheid onder ogen te brengen. Er zijn belangrijkere zaken in het leven dan geld verdienen. Je zou je moeten schamen.

 • door sam vanderleyden op dinsdag 21 oktober 2014

  @Janneman... Et Alors? Is er ook nog inhoudelijks aan te merken beste Jan?

  • door Jan Willems op donderdag 23 oktober 2014

   Er zijn nog andere goeie renners dan Tom Boonen, Greg Van Avermaet bv.

 • door Didier op vrijdag 17 oktober 2014

  Heel goede lezing, met een krachtig moment vanaf 43:25 (met instemmend applaus van het publiek) ...

 • Het is niet langer mogelijk om te reageren.

  Lees alle reacties