Meer dan ooit heeft de wereld nood aan onafhankelijke journalistiek.

Meer dan ooit is het nodig om een tegengeluid te laten horen.

Steun daarom DeWereldMorgen.be

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

ISIS-koekje van eigen deeg. Een recept

IS(IS) valt niet uit de lucht, maar is de uitkomst van een lichtzinnige militaire strategie van het Westen in het Midden Oosten. Het is sinds 11 september het beste recept om in onze streken de islamofobie aan te wakkeren.
woensdag 3 september 2014

Ingrediënten

Enkele strategische landen,
6 trossen wapens,
voldoende liquide middelen,
1 lokale moslimgemeenschap,
2 kopjes armoede en achterstelling,
1 kop falend onderwijssysteem,
enkele repen besparingen,
25 cl werkloosheid,
350 gr politiepesterijen en brutaal optreden,
100 gr op spektakel gerichte media,
3 lepels stukgeslagen dromen,
2 grote lepels racisme en discriminatie.

Bereidingswijze

Maak eerst een brokkeldeeg. Verkruimel daartoe enkele staten die strategisch belangrijk zijn. Begin met ze diplomatiek en economisch te isoleren. Zorg dat ze helemaal uitgeput geraken zodat ze gemakkelijk te kneden zijn. Financier en coach vervolgens de groepen binnen de oppositie die daarvoor openstaan (je kan ook het land binnenrollen, maar dat lukt niet altijd en het is duur).

Laat de brokkeldeeg wat gisten tot de oppositie zich omvormt tot gewapende milities.
De meest radicale zijn vaak de meest efficiënte. Kneed die milities dan geduldig en voorzie ze van wapens en financiën. Doe dat discreet en in kleine hoeveelheden. Gooi het deeg nu in de keukenrobot en verhoog systematisch de snelheid. Op den duur blijven enkel de meest radicale jihadis over. Houd het deksel wel stevig dicht om te beletten dat er deeg uitslingert.

Nu het beslag. Meng armoede, racisme, pesterijen en politiebrutaliteit samen in een kom en laat wat rusten. Breng in een andere kom het falend onderwijssysteem samen met hoge werkloosheid en discriminatie in de huisvesting, tot ze niet meer van elkaar te scheiden zijn. Laat wat rusten. Gebruik de repen besparingen om sociale en culturele voorzieningen systematisch af te bouwen.

Klop in een grote kom de moslimgemeenschap op tot ze volledig opgewonden is.
Zorg ervoor dat deze groep systematisch geviseerd wordt. Voeg daarbij het mengsel van falend onderwijs en hoge werkloosheid en daarna het mengsel van armoede, racisme en politiepesterijen. Vul dit aan met gewilige en op spektakel gerichte media.
Voeg ten slotte de besparingen en de stukgeslagen dromen eraan toe en roer tot het geheel goed gemengd is.

Kruid het beslag door middel van een rechtse, gespierde campagne vanwege de politici. Zie de politiebrutaliteiten, pesterijen, vernederingen en racisme door de vingers, zodat het geheel gaat gisten. De verontwaardiging, woede en frustratie zal het geheel doen overkoken. De overgekookte brij is een ideaal beleg voor op het kruimeldeeg.

Voedingswaarde

De politieke voedingswaarde van het mengsel is bijzonder hoog. Het verteert zeer vlot bij de publieke opinie en is zeer gunstig voor de repressieve stoelgang. Na 11 september is dit het beste recept ter bevordering van de islamofobie. 

Vrij naar R. Meyer, in Bertell Ollman, ‘How 2 Take an Exam ... & Remake the World, Black Rose Books, Canada, 2001, p. 70.

Lees ook: 'IS(IS): westers geflirt met jihadis loopt uit de hand'; http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/08/14/isis-westers-geflirt-met-jihadis-loopt-uit-de-hand 

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

2 reacties

 • door Yvon Princen op donderdag 4 september 2014

  Er ontbreken nog enige ingrediënten,

  Een aantal oerconservatieve imams liefst geschoold in de meest conservatieve islamscholen te Saoedi-Arabië of Pakistan.

  Een cultuur met traditionele gebruiken uit de vroege middeleeuwen of gelijkwaardig die nog steeds door de wet en het justitieapparaat van het moederland van de sponsors getolereerd wordt

  Enkele steenrijke omhooggevallen grondstoffenboeren en hun nazaten die diep racistisch zijn en hun eigen cultuur de enige ware vinden. En gul met middelen strooien voor de meest radicale elementen.

 • door wolf op maandag 8 september 2014

  allez , het is dus allemaal de schuld van de blanke man ... subliem bedacht , bijzonder originele invalshoek ook ... uiteraard zijn onthoofdingen door extremisten , overvallen op straat , ethnische drugsbendes , sexisme en aanranding van blanke vrouwen op straat eigenlijk simpelweg ALLEMAAL de schuld van de blanken , de holocaust , de kolonisatie ..

  men zou bijna gaan geloven dat 25 jaar antiracisme , positieve discriminatie , "ik flik bangelijk" campagnes etc etc niet het verhoopte resultaat haalden ...

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties