about
Toon menu

Rusland zoekt groenten en fruit in Azië

De Russische minister van Economische Ontwikkeling, Alexei Ulyukayev, heeft een oproep gedaan aan tien Aziatische landen om de uitvoer van landbouwproducten naar Rusland te verhogen. Rusland wil zo het eigen embargo tegen groenten en fruit uit Europa en de VS opvangen.
vrijdag 29 augustus 2014

Ulyukayev deed de oproep vandaag tijdens een ontmoeting in Myanmar met vertegenwoordigers van de Associatie van Zuid-Oost Aziatische Naties (ASEAN). Daartoe behoren onder meer de Filipijnen, Indonesië, Maleisië en Thailand.

"Ik wil graag uw aandacht voor de mogelijkheden die zich voor ASEAN-landen voordoen om landbouwproducten naar Rusland uit te voeren, met name verse groenten en fruit", zei hij volgens het Russchische staatspersbureau Itar-Tass. "We kennen de hoge standaarden voor landbouwproducten in uw landen en we zullen export uw producten verwelkomen in Rusland, ook als het gaat om noten, rund- en varkensvlees en gevogelte".

Investeringen

De minister wees erop dat de handel tussen Rusland en de ASEAN-landen vorig jaar afklokte op 17,5 miljard dollar. "Dit jaar hebben we dat al overtroffen, en we verwachten een stijging met 6 procent tegen het einde van dit jaar", zei hij. Ulyakayev voegde eraan toe dat Moskou meer wil investeren in de Aziatische landen.

Rusland is op zoek naar nieuwe producenten van landbouwproducten omdat het land de import van vlees, vis, zuivel, fruit en groenten verbood uit de VS, de EU, Canada, Australië en Noorwegen. Het embargo is een vergelding voor de sancties die het Westen oplegde naar aanleiding van de crisis in Oekraïne.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.