Meer dan ooit heeft de wereld nood aan onafhankelijke journalistiek.

Meer dan ooit is het nodig om een tegengeluid te laten horen.

Steun daarom DeWereldMorgen.be

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Antwerpse jongeren vieren Belgitude in vrolijk voetbalfilmpje

Op een zucht van de verkiezingen circuleert in de sociale media een vrolijk filmpje. Daarin zijn jonge Antwerpenaren te zien die op de tonen van Stromaes rodeduivelslied 'Ta Fête' hun Belgitude vieren.
vrijdag 23 mei 2014

Het filmpje toont mensen van verschillende leeftijden die dansen, spelen, voetballen en plezier maken op de tonen van Stromae. Zwart, geel en rood zijn de dominante kleuren. 

“Het is bedoeld als een zoete manier om onze Belgische nationaliteit te verdedigen,” zegt Nadia Benabdessamad, één van de initiatiefneemsters. Om de clip te maken trommelde ze een hele groep vrienden op. Er werd onder meer gefilmd in het Antwerpse Park Spoor Noord en in Borgerhout. Mike De Ridder en Lot Vandekeybus stonden in voor het camerawerk en de montage.

De clip werd gemaakt door: Nadia Benabdessamad - Kristel Driesmans - Hafssa Harchaoui - Keltoum Belorf - Btissam Akarchach - Cafe t zeezicht - Carolina Maciel De Franca - Jessica Beynen - Mostafa Benkerroum - Salwa Harchaoui - Bianca Dewolf - Sarah Van Impe - Said Boumazoughe - KrasNOORD/streetsoccer - Jonathan Lambrechts - FC Chocolat - Rachid Atia - Junior Mthombeni - Fikry El Azzouzi - Cynthia Schenkels - FC KIP - Mehdi zarioh - Omar Boulaich - Gebriel Boulaich - Mohammed Boulaich - Faroud El Affi - Zoe Boseret - Mike De Ridder - Lot Vandekeybus

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.