Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Glenn Greenwald: "Grootste NSA-onthullingen moeten nog komen”

De grootste onthullingen rond de afluisterpraktijken van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA moeten nog komen, waarschuwt Glenn Greenwald in een interview met de Arabische nieuwszender Al Jazeera.
vrijdag 16 mei 2014

Greenwald, de journalist die de onthullingen van Edward Snowden publiceerde in de Britse krant The Guardian, zegt in het interview dat er "nog veel meer verhalen aan zitten te komen" op basis van de geheime documenten van die Snowden in handen heeft.

"Een aantal van de grootste verhalen moet nog verteld worden", zegt hij. Daarbij is een belangrijk thema dat nog niet gepubliceerd is omdat het "erg complex is", maar "ik denk dat het mee zal spelen in de manier waarop dit hele verhaal herinnerd zal worden in de komende jaren. Het biedt antwoord op enkele van de centrale vragen over hoe de afluisterpraktijken uitgevoerd worden." Meer details geeft Greenwald niet.

Journalist Greenwald heeft nog regelmatig contact met Snowden, die het volgens hem erg goed stelt. "Van alle mensen die ik ken in mijn leven, is hij degene die het meeste vrede met zichzelf heeft en die waarschijnlijk het gelukkigste is", zegt hij. "Hij vertelde me onlangs dat hij elke avond kan gaan slapen in de kennis dat hij actie ondernomen heeft om zijn principes te verdedigen."

Greenwald benadrukt ook nog dat, ondanks beschuldigingen van de Amerikaanse overheid, "nog niemand gewond is als gevolg van deze onthullingen."

(NVDR: Greenwald publiceerde recent het boek No Place to Hide: Edward Snowden, the NSA, and the U.S. Surveillance State over zijn ervaringen. Het boek verschijnt ook in Nederlandse vertaling als De Afluisterstaat. Een recensie van het boek verschijnt op www.DeWereldMorgen.be in de loop van volgende week.) 

Biggest NSA Leaks are yet to come, Glenn Greenwald says in Interview 

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

Eén reactie

  • door Frank Marien op zaterdag 17 mei 2014

    Hier wint ook weer het Ego van Mr Greenwald, die zich nog lang in de media-aandacht wenst te koesteren? Het is evengoed een arrogante, paternalistische houding van dit heerschap om het materiaal in kwestie met koffielepeltjes tegelijk selectief te brengen: Het dooft mijn vertrouwen in dat soort materiaal: De waarheid verdient altijd het licht en de mensen de waarheid: Publiceer gewoon het ruwe materiaal en laat de gemeenschap zelf, met vereende krachten de analyses doen, en de conclusies trekken,

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties