about
Toon menu

Razzia in onthaalcentrum vluchtelingen

Op woensdag 2 april viel de politie binnen bij de vereniging Vluchtelingenondersteuning Sint-Niklaas (VLOS). Dat deed de politie om de kwaliteit van de woningen van de organisatie te onderzoeken. Maar het is twijfelachtig of dit de echte reden voor de inval was.
zondag 6 april 2014

Tijdens de inval van de politie werden vijf vluchtelingen opgepakt. Volgens de politie hadden deze vluchtelingen geen geldige papieren en waren ze dus illegaal. Medewerkers  van VLOS zijn hier niet over te spreken. Zij beweren dat de politie helemaal niet kwam om woningen te controleren. De echte reden voor de inval was het oppakken van illegale vluchtelingen.

Dat de politie zo hard optreedt tegen illegale vluchtelingen, heeft te maken met verandering in de politiek. Tegenwoordig wordt veel strenger opgetreden tegen illegalen. Ook vluchtelingenorganisaties die illegalen helpen komen daarom in het vizier van de politie.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.