Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Luisterpost La Sieste Du Dromadaire ‘Tango From A Dromedary Point Of View’

Zowel Buenos Aires als Timbuktu in één noot omvatten. Het is de missie van de Belgische formatie La Sieste Du Dromedaire. Op hun cd ‘Tango From A Dromedary Point Of View’ slagen ze alvast met verve.
zondag 6 april 2014

La Sieste Du Dromedaire is het sprankelende geesteskind van Ananta Roosens. Deze violiste en trompettiste speelde onder meer in Guardia Cadenera, Mógil, Petra, Gotan Project,… Ze werkte samen met Ibrahim Ferrer, Thé Lau en Juan José Mosalini. In La Sieste Du Dromedaire musiceert ze met Santiago Cimadevilla (bandoneon), Elliot Muusses (elektrische gitaar), Joris Vanvinckenroye (bas) en Robbe Kieckens (percussie). Het gezelschap weet te verrassen en te boeien met een doorsteek van de tango naar andere, eveneens exotische oorden.

Dat merk je meteen op de opener die ‘Todo Fugaz’ heet en waarin de bandoneon en viool het gezelschap krijgen van typisch oriëntaalse percussie en een eerder mediterrane gitaar. Verderop komen we evengoed invloeden uit de jazz, binnen-Africa, de film noir als moderne klassieke muziek tegen.

Woestijnhoesje

Ananta Roosens schreef de veertien nummers in haar eentje, maar dat verhinderde de variatie niet, integendeel. De plaat biedt naast een aantal ronduit dromerige stukken als ‘Waltzing Mafalda’ en ‘Feu d’arty Fish’ ook de zwierige elegantie van composities als ‘Altura Tortuga’ en ‘Tucu-tucu Superstar’ die wervelen als hele horden draaiende derwisjen.

Groot pluspunt van heel deze plaat is dat het veelzijdig gezelschap zich ver houdt van een wereld-lightversie. Dit is muziek met een scherp kantje en de composities zijn duidelijk modern en dagen de luisteraar vaak op aangename wijze uit. Voeg er nog een fris woestijnhoesje met miniboekje erbij en je hebt het beste van alle windstreken hier bij ons.

'Tango From A Dromedary Point Of View' van La Sieste Du Dromadaire valt te verkrijgen via de website van de band.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.