Bent u al steungever van DeWereldMorgen.be?

In september lanceerden we een noodcampagne omdat we dreigden dit jaar niet rond te komen. Jullie massale reacties waren hartverwarmend en moedigden ons aan om door te gaan. We haalden zo'n 22.000 euro op en kregen er heel wat steungevers bij die maandelijks aan ons storten.

Daarmee zijn we helaas niet definitief uit de rode cijfers. Eén derde van onze inkomsten komt van subsidies en die staan onder druk. Een ander derde komt van partnerorganisaties uit het brede middenveld, en bijna allemaal moeten ook zij besparen. Onze hoop is dus op onze lezers gevestigd. Maandelijks zijn dat 300.000 mensen en van hen stort 1% een bijdrage.

Wij hebben geen hartverscheurende beelden om onze campagne kracht bij te zetten. Onze belangrijkste kost is namelijk de loonkost. De wereldhonger kunnen we niet oplossen en ook de zeehondjes gaan we niet redden. Wel beloven we met jullie steun ons uiterste best te doen om maatschappelijk relevant nieuws te brengen vanuit een progressief, sociaal en ecologisch standpunt.

Onze maandelijkse loonkost bedraagt afgerond 22.000 euro (netto verdient een voltijdse kracht bij ons een bescheiden 1500 euro per maand). Help je mee om onze job te vrijwaren om zo DeWereldMorgen in de ether te houden?

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

Occupy Gent trekt 400 mensen naar Zuidpark

Gent - Het fenomeen is nog geen anderhalve maand oud. En het heeft vanuit New York nu al meer dan duizend steden in de wereld bereikt, de Occupy Wall Street beweging. Zaterdag is ook Gent aan de beurt.
zaterdag 29 oktober 2011

Er was opgeroepen om 's middags te verzamelen in het Zuidpark. Altijd moeilijk om in te schatten hoeveel mensen daarop zouden ingaan. In het begin waren ze niet zo talrijk. Maar omstreeks 16 uur waren zowat 400 aanwezigen te tellen.

Er werden redevoeringen gehouden in een speakers' corner, er waren optredens - met heel politieke teksten voor wie het wilde horen - er viel informatie te rapen, en er werd heel veel gepraat.

Wie naar een algemene noemer zoekt, vindt toch in de eerste plaats een heel ernstige kritiek op ons economische systeem. Deze beweging wil af van het kapitalisme dat almaar toenemende ongelijkheid produceert en de planeet ruïneert.

Wie luistert, herkent ook makkelijk het diepe wantrouwen ten aanzien van de politiek. Men gelooft gewoonweg hun verhaaltjes niet langer. En ze hebben daar ook goede redenen voor.

Om 17.20 uur is er de volksvergadering. De dreigende wolken zetten sommigen aan om zich huiswaarts te spoeden, anderen verkiezen hun gesprekken verder te zetten. Maar ruim honderd aanwezigen nemen plaats in het grasveld om een grote kring te vormen en de problemen van de stad te bespreken.

reageer

2 reacties

  • door Jvm op maandag 31 oktober 2011

    Goed, wat waren die problemen en welke oplossingen kwamen uit die vergaderingen voort?

  • door David op maandag 31 oktober 2011

    400 man voor echte democratie? We are the 99 procent? Wat is het volgende? 1000 miljard vinden? Ik heb me dit jaar jaar volledig gevonden in het hoofdstuk 'de grote mars' in de ondraaglijke lichtheid van het bestaan van Milan Kundera. Een goeie leestip voor de wereldverbeteraars op deze site...

Lees alle reacties