Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Occupy Gent trekt 400 mensen naar Zuidpark

Gent - Het fenomeen is nog geen anderhalve maand oud. En het heeft vanuit New York nu al meer dan duizend steden in de wereld bereikt, de Occupy Wall Street beweging. Zaterdag is ook Gent aan de beurt.
zaterdag 29 oktober 2011

Er was opgeroepen om 's middags te verzamelen in het Zuidpark. Altijd moeilijk om in te schatten hoeveel mensen daarop zouden ingaan. In het begin waren ze niet zo talrijk. Maar omstreeks 16 uur waren zowat 400 aanwezigen te tellen.

Er werden redevoeringen gehouden in een speakers' corner, er waren optredens - met heel politieke teksten voor wie het wilde horen - er viel informatie te rapen, en er werd heel veel gepraat.

Wie naar een algemene noemer zoekt, vindt toch in de eerste plaats een heel ernstige kritiek op ons economische systeem. Deze beweging wil af van het kapitalisme dat almaar toenemende ongelijkheid produceert en de planeet ruïneert.

Wie luistert, herkent ook makkelijk het diepe wantrouwen ten aanzien van de politiek. Men gelooft gewoonweg hun verhaaltjes niet langer. En ze hebben daar ook goede redenen voor.

Om 17.20 uur is er de volksvergadering. De dreigende wolken zetten sommigen aan om zich huiswaarts te spoeden, anderen verkiezen hun gesprekken verder te zetten. Maar ruim honderd aanwezigen nemen plaats in het grasveld om een grote kring te vormen en de problemen van de stad te bespreken.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

2 reacties

  • door Jvm op maandag 31 oktober 2011

    Goed, wat waren die problemen en welke oplossingen kwamen uit die vergaderingen voort?

  • door David op maandag 31 oktober 2011

    400 man voor echte democratie? We are the 99 procent? Wat is het volgende? 1000 miljard vinden? Ik heb me dit jaar jaar volledig gevonden in het hoofdstuk 'de grote mars' in de ondraaglijke lichtheid van het bestaan van Milan Kundera. Een goeie leestip voor de wereldverbeteraars op deze site...

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties